Το κάλεσμα της άγριας φύσης – Call of the wild

Το διάσημο βιβλίο του Τζακ Λόντον το οποίο εκδόθηκε το 1903 και με το οποίο φτάνει στο αποκορύφωμα της συγγραφικής του καριέρας βγαίνει σε λίγες βδομάδες στις κινηματογραφικές αίθουσες με πρωταγωνιστή τον Χάρισον Φορντ.

Περίληψη του βιβλίου

Αμέριμνος ζούσε ο Μπακ, το μεγαλόσωμο λυκόσκυλο, σ’ ένα κτήμα στην Kαλιφόρνια, ως τη στιγμή που τον πήραν με τη βία από το αφεντικό του, για να τον μεταφέρουν στον αρκτικό Βορρά και να τον ζέψουν στο έλκηθρο. Εκεί θα γνωρίσει τον νόμο του ρόπαλου και του σκυλόδοντου, τον μόχθο του έλκηθρου, και σιγά σιγά θα ξυπνήσει μέσα του η πρωτόγονη ζωική δύναμη, εξασφαλίζοντας την επιβίωσή του. Και τότε η φωνή της ράτσας του, το κάλεσμα της άγριας φύσης, μυστηριακό, τυραννικό και προστακτικό, από τα βάθη του δάσους, θ’ αρχίσει ν’ ακούγεται πιο ελκυστικό παρά ποτέ. Ένα κάλεσμα που δεν μπορεί ούτε να το αγνοήσει ούτε να το αρνηθεί.

Σ’ αυτό το βιβλίο, ο Τζακ Λόντον εμπνευσμένος από τις δικές του προσωπικές εμπειρίες στην Αλάσκα, παρουσιάζει τη λεπτή γραμμή ανάμεσα στον πολιτισμό και τη βιαιότητα της φύσης σ΄ένα κόσμο που χαρακτηρίζεται από τη σκληρότητα και την απληστία των ανθρώπων

by Myrto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.